@Skalar: nie mow, ze wyszlo mi prawie dobrze? Zajelo mi to przeciez tylko pol roku... :p Dzieki wielkie za wsparcie! >>>Jeżeli Cie będzie zalewać zmniejsz ilość węglowodanów, badź zwiększ zapotrzebowanie organizmu przez dodatkowe biegi /aeroby/HIIT/.<<< Dzieki. Mam nadzieje, ze te 2 kilo beztreningowego dupska troche poleci jak [...]
To bardzo źle i przez to, będzie Ci trudniej osiągnąć zamierzony cel. Moja rada/propozycja, tak na szybko: Na dole podałem Ci przykładową odżywkę, która będzie idealna dla Ciebie i jest na promocji w sklepie sfd. Jeśli dysponujesz mniejszym budżetem, to powiedz jakim. Rano 8 łyżek płatków owsianych z 2 łyżkami rodzynek zalane wrzątkiem, do tego 1 [...]
Nie można się dać ogłupić wszystkim co piszą... przede wszystkim problem stanowi zwiększone spożyciie przetworzonych i bardzo łatwo dostępnych węglowodanów prostych w tym bardzo bogatej w gluten mąki pszennej z wielokrotnie modyfikowanej może nie do końca genetycznie ale krzyżowanej pszenicy. Wszystko w celu zwiększenia plonów z hektara. Problem w [...]
[...] staraj sie wyrzucic wszystkie weglowodany proste, jezeli juz musisz jesc ta czekolade, to bezposrednio po treningu (weglowodany proste w porach okolo treningowych np. ryz bialy, makaron z semoliny itd). Pierwsze 2-3 posilki z rana staraj sie jesc weglowodany zlozone = platki owsiane, pieczywo pelnoziarniste itd.. A białko daj minimum 2g na kg [...]
Aero rób od razu po treningu siłowym, warzyw nie wliczaj do bilansu, możesz jeść je do woli. W 3 posiłku możesz dać jakieś tłuste mięso/rybę, w 5 posiłku (po treningowym) lepszy ryż biały/makaron będzie, w 6 posiłku twaróg półtłusty był by chyba lepszy (ponoć mniej przetworzony chociażby no i smaczniejszy)
Postaraj się nie dodawać gotowych posiłków w dziennik. Powoduje to możliwość wystąpienia błędów. Skoro dajesz śledzia to osobno śledź i osobno np oliwa. To samo z wędlinami. Tutaj raczej bym polecał mięso, np schab, szynka, łopatka a nie wędlina. Kuskus, pierś z indyka i oliwa to niejedyne źródła makroskładników. Masz spory wybór. Tutaj daję [...]
co ty biały makaron czy ryż zwykły też nie tykam już 3 lata z kawałkiem, mąki białej tak samo jakiego ketchupu uzywasz tak z ciekawosci? szukasz jakiegos co ma malo ww? ja pudliszki lubie bardzo
ta już się zalałem, żyły na brzuchu się pochowały teraz biały makaron poszedł, tak się odzwyczaiłem że już mi nie smakuje no ale dzisiaj ćwiczę więc lajt Zmieniony przez - beerciik w dniu 2010-08-15 14:47:14
W korekcie diety jestem w stanie pomóc. Musisz tylko wypisać jak wyglądają obecnie posiłki przez Ciebie spożywane, rozpisz je z uwzględnieniem: - godziny spożycia posiłków - miary produktu użytego ( 100g piersi z kurczaka, kromka chleba, łyżka oliwy z oliwek) - rodzaju użytego produktu ( jasne pieczywo, pieczywo ciemne, makaron biały, makaron [...]
przed tren węgle złożone o niskim IG(kaszę/makaron razowy;z mąki durum;pełnoziarnisty/ryż dziki; basmanti;paraboliczny;brązowy/kuskus)+ białko szybkowchłanialne chudę mięso/ryba potrewnngu węgle złożone o wysokim IG(ziemniaki/ryż biały/makaron zwykły)+szybkowchłanialne białko(chude mięso/ryba) kurak wyjdzie napewno aniej niż jogurt/twaróg bo [...]
Chodzi o to, że jestem totalnym świerzakiem Każdy kiedyś był świerzakiem, ale jakoś znaczna większość poradziła sobie bez wydawania kasy na dietetyka. Poczytaj podwieszone posty w dziale odżywianie i ułuż sobie diete. Daj ją potem do oceny w odp. temacie i jeśli będzie zła napewno ktoś Ci ją poprawi. Pozatym mnóstwo dobrych diet tam jest. Masz [...]
Witam :) Co do celow dietki ... to sam nie wiem :D Najchetniej to masa + zrzucenie brzuszka ale to pewnie nie mozliwe, wiec najchetniej zostalbym bym teraz na dietce na 0 + sporo wysilku. I posiłek (koło 10): 70g musli - 7gB/4gTł/57gWW/ 293kcal 120g twarogu półtłustego - 23 / 6 / 5 / 166 10g oliwy z oliwek - 0 [...]
Co do białego makaronu do spaghetti , to przeważnie jest on ze 100% pszenicy durum (twardej) i makaron nie rozgotowuje się tak łatwo, jak makarony ze zwykłej pszennej mąki i nie klei tak bardzo po ugotowaniu. W zasadzie najlepszy biały makaron - łatwo ugotować , żeby nie był zbyt miękki i ma też wtedy niższe IG. Tylko trzeba sprawdzać skład, żeby [...]